Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nkutsay
Bahce hazirlayanlar, lutfen bu konuyu habersiz birakmayin. ne cimlendiriyorsunuz  ) ne ekiyorsunuz?
Don dolas pek cok konu okudum. Her sey de corba olmus vaziyette. Yardiminiza ihtiyacim var. Bolgemde gec donlar 20 nisanmis. Ben simdi hangi tohumu ne zaman ekeyim? Kapali balkonum yok. Fideleri evde olgunlastirip birer kok olmak uzere direkt bahcede saksilara ekecegim. Anladigim kadariyla 1 mayis gibi dikmem uygun. Bekleyen tohumlar sunlar:
Cesitli domates tohumlari (Pembe, marglobe supreme, red robin, lemony, chocolate cherry,sn marzano)
Cesitli biber
Salatalik
Feslegen
Kadife
Bir de yerim cok degil, yukarida saydigim domateslerden bazilarini elemem gerekiyor. Digerlerini baskilayan bir tur var mi iclerinde ya da acemi bir bahcivanin 40 firin ekmek yedikten sonra ekmesi gereken?
|
bende naçizhane fikrim aynı.şimdi tohumları ekin mayıs başı toprağa geçecek hale gelir.benimde kapalı balkonum yok,güneş gören bir odanın pencere önüne yüksek bir masa koyup tohumlarımı ektim,yanlarındada bir derece var ısı 20-22 arası,daha fazla **** 15 in altında olmasın onlar yavaş yavaş büyür,çeşitlerinizden eleme kısmına gelince bence hapsini yetiştirebilirsiniz,hiçbirini elemeyin,zaten onlar büyüyünce kıyamayacaksınız,en kötü ihtimalle benimde yapacağım gibi fazla olanları küçük birer saksıda dostlarınıza hediye edebilirsiniz.sorunsuz büyüsünler inşallah.