Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saydemir
Saksı değişimi yaparken ayırdığınız capensislerin kök bölgesi nasıldı, kökler sağlam mıydı yoksa çürümüş müydü? Kökleri çok fazla kesmiş olabilir misiniz?
Burada bitkinizi kurtarmak için tamamen kapalı veya üstünde birkaç delik olan bir plastik şeffaf saklama kutusuna yerleştirip, bol ışık alan ama direk güneş ışığı almayan- perde arkasında bir cam kenarı olabilir- bir yere yerleştirmeniz gerekir. Tohum çimlendirir gibi. Bu yüksek nem ortamı bitkinizin canlanmasını sağlayabilir. Uzun süre bu ortamda bakamazsınız ama hayata döndürmek amacıyla bu işlemi yapabilirsiniz. Bitkiniz normal gelişim göstermeye başladığı zaman kapağı yavaş yavaş daha fazla açarak dış ortama alıştırırsınız. Fakat köklerde mantar gibi bir hastalık varsa fazla nem daha kötü olmalarına da sebep olabilir. O yüzden gözleyerek gelişimlerini sürekli takip etmeniz gerekir.
Bitkileriniz yerdeyse-resimde gördüğüm gibi- az ışık alıyor olabilir. Bu sisteme devam edecekseniz kapak kapalı olsun.
|
Cevabiniz icin tesekkurler sayin saydemir
Kok kisimlari kotu haldeydi , alt yapraklari kurumus bitkinin govdeleri biraz uzamisti. Bir de toprak cok pis kokuyordu. Gubre gibi. Saglikli yesil yaprakli kisima kadar kestim hic kok yok. Koksuz obek seklinde topraga diktim. 2 tanesi iyice kahverengilesti hic yesillik kalmadi. Sanirim olduler. Boyle uc surgununu celik gibi diksem koklenir mi?
Uygun bi yer bulamadim. Bir sure direk isik goren pence onundeydi kapagi bazen acik bazen kapaliydi. Celiklerden birinde minik kirmizi olusum gozlemledim milimetreden bile kucuk yaprak olusumu var. uzerlerinde damlalar olusmus bu sevindirici haber sanirim.
Pencere onunde devam mi etsin yoksa pencereye 2 m uzakta sehpada mi ? Ya da yerde mi?
Kapak acik kalsa yine de nem olusur mu?
Su an ingilizce klavye kullandigimdan yazi cok bozuk oldu kusuruma bakmayin lutfen.