Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alibaba9
alara fidancılık da perakende de ayrı bir kazıkçı maalesef...
kendileri de bu fidanlara direk satışta 30-40 lira istiyor. ederleri ise max. 5-10 tl arası bence...
|
Bu devirde kazikci bulmamak neredeyse imkansiz gibi,Koctas deseniz sattiklari urunlerin cesitliligi her zaman dususteydi,Eminonundekiler bile yapi marketlerinde 19 tl'ye alabileceginiz bonsaileri 30 tl gibi bir fiyattan sunma pesindeler,hele agaclar.net sayfalarinda adi gecen bir site vardi aman allahim ben boyle bir kazik gormedim,insanlar kazigi usturuplu atsinlar atacaklarsa da.Onlar yapi marketlerinde satilan urunun ustune 50-60 tl koymuslar.
Kazikmetre seviyesini bonsaiden yola cikarak inceleyecek olursak,Cin ve Japonya'da ayni kalitede hatta daha kaliteli seri uretim bonsailer 3-4 tl arasinda satiliyor,yapi marketleri bunun 6 kati civarinda satisa sunuyorlar benzer urunleri ve cicekciler de bu 6 kati 3'le carpiyor.Ama suc saticida degil alanda,ben kac kisi biliyorum benzer bir urunun daha pahalisini goz gore gore alan.
Peki bu kazikliktan nasil kurtulabiliriz oncelikle uygun fiyat incelemeleri yaparak hatta bazen internet alisverisi yaparak (Ozellikle ebay,gittigidiyor gibi siteler ancak gittigidiyor da daha ticari oldugu icin tavsiye etmem) Egzotik bitki tohumlarimi hatta fidanlarini yurtdisindan getirdigim oldu.Tabi bazi urunler var ki yapi marketleri bunlari getirip satisini zaten daha uygun yapiyor.Misal Praktiker hindistancevizlerini galiba Bruksel ya da Belcika'dan getirtiyorlarmis,dolayisiyla fiyat 35 tl gibi (ebayde de 70 tl civari oluyor kargo dahil fakat gonderilenlerin boyu daha kucuk) ve urun daha gelismis hatta geldigi ulkede sanirim bu tarz iklime adapte oldugu icin gayet evimize uygun bitkiler.
Son olarak internetten alisverisi yoksayacaksak yapi marketleri arasinda fiyat incelemesi yapip fidanliklari safdisi birakmak en mantiklisi;daha dogrusu evimize yakin olan fidanliklari safdisi birakmak lazim hepsi para tuzagi.