begonvil
herkese selam ben yeni üyeyim.begonvilleriniz çok güzel emeklerinize sağlık.her nisanda alıyorum,kışın iki üç gece hafif bir don hemen kurutuyor.bu arada ben bodruma 35km.uzaklıkta biraz iç kısımda şirin bir beldede oturuyorum.hangi rengini aldıysam diyeyim, o yaz bahçe duvarım gerçekten bir gelin gibi oluyor. bahçeye diktiğim yönleriylemi alakalı bilemiyorum kışın üzerini örttüğüm halde kuruyor. inanın nasıl özeniyorum bilemessiniz.bodruma her gittiğimde imrenerek begonvilleri seyrediyorum.şimdi sizlerinkileri görünce bende yine begonvil hastalığı nüksetti.
en kısa zamanda seraya gidip yenilerini almak istiyorum.öncelikle morundan başlamak istiyorum.çevremdeki bazı bahçelerde moru var dona daha dayanıklı olan(gerçi ondanda dikmiştim)birde gördüklerim hep bahçenin güneye bakan yönünde.ben bunun hep tersini uyguladım. nedeni kapı girişim kuzeye bakıyor olması.saksıda üretmeye gelince çiçeğin gelişimi bahçeye dikilmiş gibi olmuyor bahçede daha güçlü ve çabuk gelişiyor.tabi havası güzel güneşi bol olucak.
|