Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ankafar
Merhabalar sayın Vetman
Dediğiniz gibi asıl iş pazarlama  bu konuda bir kaç söz söylemek isterim. Çilekte ihracat biraz karışık bir husus öncelikle soğuk hava deposu olmadan neredeyse olmaz bir durum. Ürettiğiniz tür çok önemli (ne olduğunu bilemiyorum ancak belli türler hariç uzun yol şartlarına çilek asla domates vs gibi dayanamaz.).
Genellikle ihracatçıların (aracı desek daha doğru) aldıkları aylar bahar sonu yaz başı olmasının nedeni malum çileğin en ucuz olduğu dönemi seçmelerinden ileri gelir. Türkiye'de çilekte büyük üretim ve ihraç ne yazık ki soğuk hava deposu olmadan olmaz bir durum. Eğer yaz aylarına üretim düşünürseniz size tavsiyem topraksız tarım yapmayın yahut tek sefer ürün veren türlere yönelin. Hal mantıklıdır ancak ucuza gider. Biz parakende yapıyoruz tabi bulunduğunuz yere göre böyle bir şansınızın olması zor olabilir.
|
Sayın Ankafar cevabınız için teşekkür ederim.
İhracat yapabilecek firmaların bize 40 km uzaklıkta soğuk hava depoları var ve ayrıca gümrük de mevcut. Biz Salihlideyiz soğuk hava depoları ve gümrük ise ise Alaşehirde. Bu işe girerken bu hususları da göz önünde bulundurarak yola çıkmıştık. Tabi ihracat için belli miktarda üretim olma şartı var. Bunun nasıl olabilirliğini araştırmaktayım. Konfüçyusun ifadesiyle: "Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil." biz bir yol bulma telaşındayız. Bize yön gösteren dostlara da ayrıca teşekkür ediyoruz.
selamlar... saygılar...