Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mtugrul33
Merhaba Sn vetman,
Çileklerinizin maşallahı var çok sağlıklı görünüyorlar.Düşük Ec den başlayarak bitki gelişimine göre ec değerini yükselterek sulama periyodunu düzenliyorsunuz herhalde.Bitki nin vegetatif gelişimi arttıkça hem su hem de besin ihtiyacı artacaktır.Benim bitki besleme mantığımı sizle paylaşmak istedim.yaklaşık bir aydır topraksız kısımdan çilek hasadı yapıyorum.darısı sizin başınıza.Bol kazançlar dilerim.Umarım gözlemlerinizi düzenli şekilde kayıt altına alıyorsunuzdur.Yapacağınız yatırımlarda size ışık tutacaktır.Saygı ve selamlar..
|
Sayın mtugrul33 hocam ilginiz için teşekkür ederim. size de bol kazançlar. ürünlerinizi pazarlama yönteminizi merak ettim, hale mi verirsiniz ihracatçıya mı yoksa pazarcıya mı. bizim asıl sınavımız yeni başlıyor bence. bir ürünü üretmek fazla zor olmuyor önemli olan pazarlama diye düşünüyorum. zaten deneme seramızı da bu şekilde büyük yapma nedenimiz de pazarlamayı da görebilmek düşüncesiydi.
Ben birkaç ihracat firmasına mail attım. deneme üretimi yaptığımızı ve daha büyük sera kurma düşüncemizi ihracatın nasıl olabilirliğini, yatırımımızı buna göre planlamak istediğimizden bahsettim. lütfederler de olumlu cevap verirlerse eylül gibi büyük sera çalışmalarımız olabilir.
Çilekte ihracat firmalarının hasat takvimine göre Nisan Mayıs Haziran ayları ihracat için çilek topladığı aylar. biz de üretimimizi bu aylara göre düzenleyebiliriz. ocak, şubat, mart aylarındaki üretimimizi de yurt içinde değerlendirebiliriz düşüncesindeyim.
Değerli hocam yakın ilçemizde 150 dönüm topraklı tarımda çilek üretemi yapan bir dostumuz da bizi örnek alarak topraksız tarımda çilek üretimi yapma düşüncesindeler. seramıza tekrar gelecekler ve son kararlarını verecekler. eğer ihracat yapılabilecek seviyede ürünü el birliğiyle ihracata sunabilirsek belki Nisandan önce ihracat gerçekleşebilir düşüncesindeyim. Bunlar tabi hep bizim düşüncelerimiz. görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler... selamlar... saygılar...