Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194
Güler Hanım,
cemo ve arkadaşı, güzergah İzmit üzerinden olurmu diye soruyorlar.
Körfezden dolaşılırsak, gidiş- dönüş 350 km fazla yapmış oluruz, günübirlik gezi olduğu için hem vakit az hemde vasıta üçreti artar.
Eskihisar'dan arabalı vapur ile gidersek vasıta üçreti 22-25 tl/kişi olacak.(sayımız 15-17 kişi olursa).
Sera gezilerimiz;
Bence,önce Topçular-Karamürsel tarafındaki sera gezileri yapılsın,daha sonra kgursan serasında mangal partimizi yaparız,orada yapacağımız programa göre, Termal tarafındaki seralar gezildikten sonra Yalova'da deniz kenarında çay,kahve içilir, İstanbul dönüşünde ise yol boyu üzerindeki seraları dolaşırız.
İstanbul-Yalova yolculuk programı ise şöyle:
Saat 8:00 Mecidiyeköy CarrefourSA (Ortaklar cad.) arka kapı önünden kalkış, Bogaziçi kö prüsü, E5 Göztepe kö prüsü ,Kartal kö prüsü,Tuzla kö prüsü, Çayırova ve Eskihisar arabalı vapur.
|
Arkadaşlar., merhaba., topa girmeden izledim. Vaziyet ortaya çıkmış gibi görünüyor ama bazı yanlışlar var. Onlara değinmek ve affınıza sığınarak aklımca düzeltmek istiyorum.;
1. Güzergah konusu: Çayırova yol ayrımından- Yalova topçular iskelesine kadar karadan dolaşmak yolu 110 km. uzatıyor (350 km değil) , ayrıca zaman olarak sadece 30-45 dakika daha fazla zaman alıyor. Bunu ben birkaç kez denedim. Çayırova-eskihisar vapura giriş 30-45 dakika, vapurla geçiş de 45-60 dakikadır.
2. Gezi güzergahı: Bana göre termal tarafını unutun. Zamanınız yetmez. Karaca arberatumu gezmek için en az 2 -4 saat lazım, ve önceden randevu alınmalıdır. Merkezden termale gidiş 30, dönüş 30 orada dolaşma 1 saat kadar tutar dolayısıyla en az 2-3 saat ayırmanız gerek Karamürsel tarafından merkeze geliş de 30-45 dakika tutar.
Bana göre; Topçulardan karamürsele doğru gidin. Giderken seralar sağda kalır giriş-çıkış kolay olur. Topçulardan sonra 2-3 km kadar sonra FLORİUM var. Giderseniz sahibi Şükrü beye benden selam edin sizlere (belki ) TOpTan fiyatla satış yapabilir. çok değişik ve kaliteli mevsimlik- saksılı bitkileri var. oraya varmadan önce de TROPİCAL süs bitkilerinde Salon bitkileri bulabilirsiniz. o Diffenbahia cı dır... ileriye Altınovaya doğru diğer bazı yerler de vardır.
3. Bu duruma göre; Siz 9 30 da Eskihisara varırsanız: 10 30-11 00 gibi topçulara geçersiniz. 2-3 sera gezerseniz saat 13oo-14oo olur. oradan topuklasanız, bana 1 saat sonra yani, 15 oo civarında gelebilirsiniz. Eh 3 saat bana ayırırsanız saat 16 oo olur.
(Akgül pahalıdır ve Çiftlikköyde -Özdilek karşısındadır), Özdilek girişinde bir
Bonzai ci vardır. Cemal bey in seraları Yalova çıkışında Elmalık -Kazımiye yolundadır. Benim oradan cemalin seraları 20-30 dakika tutar.
4. Mangal işi: Bu işi ben üslensem., Yaklaşık 25 +- 5 kişilik, 10 kangal sucuk, 25 kalem pirzola, 1,5 kg pirinç/bulgur ve 2 şer adet kemalpaşa tatlısı. siz gelene kadar bunları hazırlasam olur mu?. Siz malzeme almak için zaman kaybedeceksiniz, malzemeler gelince hazırlamak için de zaman kaybedilecek. herkesin elinde birer kangal sucuk, birer kola şişesi vs.
Ben masrafları da yazarım toplarım adam başı bölüşürüz. (Not. Masrafları bölüşmeyelim, benden olsun desem mırın-kırın edersiniz...) siz sadece ne içecek iseniz onu getirin. Bende içecek olarak Su var bir de
Muhacır Kolası var,hazır. kendi imalatımız, organik ve katkısız!!.
Haa, Bakarsınız sürpriz bile yapabilirim?! Soba m yola çıkmış!!
Yine de karar sizin. Bu konularda TEKLİF eder, İSRAR edemem.