View Single Post
Eski 13-03-2013, 15:14   #176
larienmiriel
Yeni Üye

larienmiriel's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2013
Merhabalar,

Benim leylandiler hakkında spesifik bir sorum olacak beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim...

Ankara'daki bahçemizin duvar dibine 2-3 sene kadar evvel 10 adet leylandi dikmiştik ve bu süre içerisinde gayet sağlıklılardı. Ancak geçtiğimiz sonbahar bahçeden sökülüp saksılara alındılar, bu kışı saksılarda geçirdiler ve bazılarının yapraklarında kararmalar olsa da hala sağlıklı gözüküyorlar. Şimdi yeniden onları bahçeye dikmek istiyoruz ancak bahçemizin toprak derinliği sadece 60-70 cm kadar ve altı beton. Bu sırada site sakinleri köklerin betona zarar verebileceğini düşünerek buna çok sıcak bakmıyorlar. Bu yüzden onlar için özel büyük ahşap saksılar yaptırıp o şekilde toprağın içine oturtmayı düşündük. Bitkilerin 2-3 yıl önce zaten saksıdan çıkartılıp toprağa ekildiklerini ve şimdi tekrar saksıda olduklarını düşününce sağlıkları için endişeleniyorum ve bu konuda sizin fikirlerinizi almak istiyorum.

Sizce hangi seçenek (tekrar bahçeye ekilmeleri mi yoksa saksıda olmaları mı) daha sağlıklı olur ya da bizim aklımıza gelmeyen alternatif bir yol var mıdır? 10 ağacın birden içine yanyana ekileceği hendek gibi altı ve dış kısımları ahşap özel bir tür saksı yaptırmak daha mı iyi olur yoksa ayrı ayrı saksılar mı? Ya da şu anda içinde bulundukları plastik ama pek de büyük olmayan saksılardan çıkarmamalı mıyız?

Şimdiden teşekkürler!

larienmiriel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön