View Single Post
Eski 12-03-2013, 17:08   #258
Sakaki
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asilem Mesajı Göster
Merhaba Arkadaşlar
Bonsai ilgimiz eşimin nette bonsai tohumları görmesiyle başladı. Büyümüş halinin fotoğrafları bizi heyecandırdı, eşim sipariş verecekti ki bir aksilik oldu ve sipariş gecikti, bende o boşluktan yararlanıp araştırma yaptım, tohumdan bonsainin biraz sıkıntılı olduğunu ve uzun zaman aldığını öğrendim, en iyisi fidan üzerinde çalışmaya başlamak olduğunu okudum. Bunun üzerine eşimle tohumdan vazgeçtik.

Geçtiğimiz haftasonu Kartepe'ye annemlere gitmiştik, orda bonsai merakımızı dile getirdik, ve annem bize bahçeden bir ıhlamur fidanı ve kendisinin fotodaki şişeye yeni dikmiş olduğu, tutup tutmayacağından emin olmadığı çam fidanını verdi...

Annemin ekmiş olduğu çam fidanını (fidesi mi demeliyim bilmiyorum ikisinin arasındaki farkı) sadece suluyorum..
Ihlamuru ise az önce gübreli bir toprağa ektim hemen fotoğrafını çektim... Hayatımdaki ilk ekim işlemim bu arada, inşallah tutar..

Ihlamurun yanında iki tane küçük sürgün var (sanırım sürgün adı) onları gözetleyerek tutup tutmadığını anlamayı düşünüyorum. Ben henüz toprakla bitkilerle haşır neşir olma konusunda da acemiyim.. Saksıda çiçeklerim var ama hazır dikilip bana verilmiş bitkiler, sadece suluyorum ben...

Bonsai de eşimle ortağız, inşallah bitkilerimiz tutar...
Tecrübeli arkadaşlarımızın fikir ve yorumlarını bekleriz...
Sevgiler...
Forumumuza ve bonsai dünyasına eşinizle birlikte hoş geldiniz

Tohumdan başlamak yanlış değil aslında, ama çok daha uzun bir süreç gerektirdiği için özellikle yeni başlayanlara tavsiye edilmeyen bir durum genelde.

Şimdi tohum yerine fidan almışsınız ama keşke biraz daha gelişmiş fidan alsaymışınız daha da iyi olurmuş. Bir sonraki fidanınız daha gelişmiş bir şey olursa öğrenmeye bir an önce başlayabilmek için daha iyi olur sizin açınızdan

Kolay gelsin & başarılar...

NOT: Fotoğrafları foruma yüklemeniz mümkün mü acaba?

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön