Hafta sonu Sapanca'ya gittik. Kıştan çıkınca yapılacak işte çok oluyor.
Cumartesi günü site görevlimizde bana yardımcı oldu. Kıştan çıkan saksıları boşalttık yeni toprak harcı hazırladım. Baharatlar için kullandığımız saksılara bu toprağı doldurduk. Yine soğanlı bitkilerin bir kısmını daha saksılara aldım. Sardunyaların saksıları da eskimişti hem toprağının bir kısmını boşaltıp yeni toprak ilave ettim hem de yeni saksılarına aldım.
Bu sene eşimin geçen seneden boyayıp, resimlediği saksıları kullanıyoruz. Bunun yanında renkli saksılar aldık onları kullanıyoruz. Eşim içinde bitki olan siyah saksıların bir kısmını beyaz!a boyadı onlarıda renklendirecek ve vernikleyecek. Genelde siyah saksı olmasın istiyor.
Baharatların tohumlarını hazırladığım saksılara ektik. Tohum takas etkinliğinde gelen tohumlarla elimde olan sebze tohumlarını viyollere ektim. Viyoller kış bahçesinde duruyor. Kış bahçesinde duran soğanlı saksıları dışarı aldım. Sardunyaları tekrar kış bahçesine aldım 10 gün sonra dışarı çıkaracağım.
Bahar hızla kendini göstermeye başladı doğa hızla canlanıyor. Zamanı gelen çiçekler meyveler tomurcuklanmaya, çiçek açmaya, yapraklanmaya, sürgün vermeye başladılar. İnşallah herkes için bereketli, keyifli, sağlıklı bir sezon olur, bol bol çiçeklerimiz meyvelerimiz olur bunları buralardan yayımlayarak hep birlikte keyif alırız.
Çok fazla fotoğraf çekemedim zaten şu an için görünürde çok da bir şey yok. İşyerinden arkadaşlar Hong Kong'a fuara gitmişlerdi onlara hem pahalı olmayan hem iş görecek bir compact fotoğraf makinesi siparişi vermiştim. Ben Canon PowerShot SX500 IS'yi beğenmiştim onlarda incelemiş hoşlarına gitmiş sağ olsunlar dün getirdiler. Hemen dün işyerinin bahçesinde ki bitkiler üzerinde test ettim. Renkler birebir aynı bu çok hoşuma gitti artık daha kaliteli fotoğraflar çekebileceğim.
Bu hafta fotoğraflara yeni makinenin test fotoğrafları ile başlayalım.