View Single Post
Eski 11-03-2013, 17:55   #253
Sakaki
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yunus2321 Mesajı Göster
Simdi resimlerini ekledigim zeytin mi?

Ve bu asamadan sonra ne yapmam gerekiyor budama mi yoksa saksi degistirip beklememi veya baska bir sey.

Bir de tohum resimlerini de ekledim bunlari nasil yapmami onerirsiniz acaba.

yardimlarinizi sabirsizlikla bekliyorum. Bu arada cuce nar ve baska kucuk bonzai icin degisik agac fidelerini ucuz ve saglam yollu nereden bulabilirim.
Merhaba sn yunus2321,

Evet bu bir zeytin.

Bence hiçbir şey yapmadan önce forumumuzun "Bonsai Başlıklarını" iyice okuyup, bonsai konusunda öğrenebildiğiniz herşeyi öğrenin. Şu anda anladığım kadarıyla pek bilgi sahibi değilsiniz ve bu aşamada bir işlem yapmak veya herhangi birinin tavsiyesine uyarak bir işlem yapmak belki de ağacınıza yapacağınız en en kötü şey olur

Bonsai konusunda lazım olacak her türlü bilgi forumumuzda fazlasıyla mevcut, bulamadığınız bir şey olursa yardım da isteyebilirsiniz

Tohum konusuna gelince; bahçeniz varsa onları bahçenize ekin ve 3-5 yıl unutun. Tohumdan üretilen fidanlar üzerinde bonsaiye yönelik çalışmalar yapmak için zaten daha uzun bir süre gerekli. O bakımdan acele etmenize gerek yok.

Fidan bulmak da zor değil, zaten bonsai hakkında bazı temel bilgileri kavradıktan sonra ve forumda örnek çalışmaları inceledikten sonra neyi nerede bulabileceğinize daha rahat karar verir bir hale geleceksiniz.

Başarılar dilerim.

Dipnot: "Bonzai" değil "Bonsai"

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön