Öncelikle herkese Almanyadan kucak dolusu sevgiler ve selamlar.
Türkiyeye gelip gittigimizde yedigimiz meyve ve sebzelerin tadi hep damagimizda kaliyor cünkü buradan aldigimiz ürünler - haksizlik olmasin affiniza siginiyorum - mevsimi bile olsa o tadi veremiyor. Durum bu raddeye gelince bizde burada en azindan bu özlemi gidermek ister olduk yani tadimlikta olsa soframizda yer alsin dedik. Bununla birlikte gecen sene bu yaz icin birkac cesit sebze tohumu birlikte getirdim. Velhasil bu tohumlari en iyi nasil cimlendirerim derken bu siteyeyle tanistim ve firsatini buldukta oturup okumaya ögrenmeye gayret ettim. Söyle böyle derken aspirinle cimlendirmeden baslayip bir baktim ki topraksiz tarima gelmisim. Nasil oldugunu hala farkedemedim
Tabi ki güzel memleketimin iklim doga sartlari burada mevcut degil mahalle aralarinda hala az az kar var ve bu haftada yagabilir. Bu yüzden bende cimlendirdigim tohumlardan bir kacini deneme amacli topraksiz olarak büyütme karari aldim. Bu tabi ki zahmetli sabir ve bilgi gerektiren bir sürec.
Takdir edersiniz ki besin eriyigini Kudret Beyden veya fideleri Envor Beyden temin etme imkanim yok bu nokta da bu handikaplari minimuma indirgemenin yollarini aramam gerekiyor. Bu yollarda emin adimlarla ilerlerken bazi sartlari olusturdum sira besin eriyinin sisteme dahil edilmesine geldi. Bu besin konsantrasyonunu hazirlamak icin belirtiginiz bilesikleri buradan öylece alamiyoruz.
Danismak istedigim nokta toprakli tarim icin aldigim bir sivi katki var bunu topraksizda besin eriyi olarak kullanma mümkünatim var midir?
degerli vaktinizi aldigim icin özür diler cevaplariniz icin tesekkür ederim.
(bozuk Türkcem ve zayif kimya bilgim icin hosgörünüze siginirak sürc-ü lisan ettiysem affola)