yalandünya , Seni anlıyorum. Bazen bir yanlış anlama veya anlatım , çok bedele mal olur.
Bir masada arkadaşlarla konuşurken de başımıza gelir. Daha önce konuştuğunuz bir konuyu herkesin anladığını var sayarsınız . Ama o sırada başka bir şeye dikkatini vermiş bir arkadaş konunun o kısmını atladığı için yanlış anlamalara neden olur.
Bence burada da öyle bir durum söz konusu .
Bir de Amatörce başlanan bir konu çok süratli bir şekilde profesyonelleşti. Ve bu geçiş dönemi herkesi ( çoğu kişiyi) çok basit ama bedeli ağır hatalara sürüklemiş. Bu da bence normal . SÜRAT FELAKETTİR.
Bazen iletişim kopuklukları da yaşanabilir. Veya biz edindiğimiz bilgileri başka kaynaklardan da test etmeyi atlamış olabiliriz.
Lise iki de Matematik hocamız vardı . Benden illallah etmişti. Hoca yüzlerce şey öğretir , ben acaba hoca nerede hata yapacak diye bakardım.En büyük zevkim de hocanın açığını yakalamaktı .Bir kaç defa başarılı da oldum .
Ama bu Hocamın bana öğrettiği bir çok bilgiye haksızlık etmeme neden olurdu . O yaşlarda bana bu zevk verirdi . Yaş ilerledikçe hocama haksızlık ettiğimi anladım . Keşke hayatta olsa da gidip elini öpsem .
Gerçi senin yazılarında da sana öğretilenlere karşı teşekkür ve elllerinden öperim hocam gibi güzel sözler var.
Ve Sana göre hocanın sana verdiği bilgilerin eksik olduğu kanaatine varıp , kırıldığın hatta beklentine cevap vereceğini ön görüp hayal kırıklığına uğradığını görüyorum .
Bence burada kasıt değil, iletişim eksikliği var.
Zira ben senin şikayet ettiğin konulara bakıyorum. Ama bunların biraz dağınık ve değişik yerlerde değinilmiş olduğunu görüyorum .
Bunun da zaman içinde giderileceğini umut ediyorum .
Sağlıcakla kalmanı temenni ediyorum