Sevgili İsmail Ağabey,
Doğru biliyorum burada farklı reçeteler yazıldığını, merak etme ağaçlar.net'in 2010 yılından beri okumadığım sayfası kalmadı, her nekadar 2012'de üye olsamda.
Yanlız buraya dönemleri yazmak tek başına birşey ifade etmez.
Siz eğer besin satıyorsanız, bu besinleri bitkinin durumuna göre farklı reçetelerde
hazırlayıp, alan arkadaşlara 10 gün şu besini vereceksin, sonra şu besini, daha sonra şu besini vereceksin gibilerinde bölümler halinde satmanız gerekir.
Yoksa körpecik ufacık bir fideye, meyve dönemindeymiş gibi basarsanız besini o besini alan arkadaşın hali veya durumu ne olur, sorarım sana.
Kendisi şunu diyecektir, benim domateslerim neden olmadı, boşverya bu 'Topraksız Tarım' bana göre değil deyip, bıkacak ve vazgeçecektir.
Olacakları samimi ifadelerle, sağlam ve ayağı yere basan ifadelerle Topraksız Tarıma başlayacak olan yeni arkadaşlara baştan yazmak daha dürüstçe bir tavır olur, aksi durum bencillik ve benbilirimcilik olur, veya kendinizi ulaşılamazmış gibi bir kefeye koymak gibi bir durumu ortaya çıkıyor.
Bakınız burada NİCEA diye genç bir kardeşimiz vardı, bende çok üzülüyorum bazı durumlara İsmail ağabey.
NİCEA'da bu sayın üstadla tartışmış ve kendisine uygulanan tavırdan dolayı küsüp sitemizden uzaklaştı.
Ben NİCEA ve diğer nice arkadaşlar gibi birçok genç arkadaşımızın bu forumda aktif olmasını gönülden istiyorum.
Saygılar...
|