Sayın YalanDunya,
En azından maddi kaybınız olmadığına sevindim. Bu işin kolay ve ucuz olmadığı konusunda da anlaştığımıza sevindim. Yeni başlayan birisi de olsam, (bugünküler değil - daha önce) daha ilk yazdığım mesajlarda bu işin ilk yatırımının yüksek ve bilgi gerektiren bir iş olduğunu yazmıştım.
Açıkçası ben bu işin kolay ve ucuz olduğu şeklinde bir yazı da görmedim, veya ben o gözle bakmadığım için farketmedim.
Paylaşma konusu ise ayrı bir konu. Herkes dilediği ölçüde bilgi paylaşır, bu kişisel tercihtir. Ama dediğiniz gibi paylaşıyor gibi yapıp, tam da gerektiği yerde paylaşmıyorsa, başka beklentileri varsa; ona da fazla birşey diyemeyiz. Sonuçta dediğim gibi, burada kimsenin kimseye bir taahüdü yok. Birşeyler öğreniyorsak ne mutlu. Borçlu hissederiz - hissetmeyiz, o da ayrı konu.
Bu kadarcık bilgiyle "Haa bu iş hem ucuz hem kolaymış" diye ya da "Suya biraz tuz koyuyormuşsun, sonra salkım salkım domates topluyormuşsun" diye ticari uygulamaya atılmak, oradan kar beklemek sadece ve sadece tipik Şark Kurnazlığıdır. Buradan kolay/ucuz bilgi toplayıp büyük paralar kazanmayı ummak ise gerçekten tatlı bir rüya.
Amacım kimsenin hevesini kırmak değil. Tam tersine, amatör bir ruhla - ama bilime ve bilimsel bilgiye olan ihtiyacı gözardı etmeden herkesin birşeyler denemesini, dilediği ölçüde bizlerle paylaşmasını, daha ileri gitmek için de yine gerçek bilimsel çalışmalara tutunmalarını gönülden desteklerim.
Saygılarımla.
|