| Potasyumun Faydaları;
 1- Diğer bitki besin elementlerinin taşınmalarına yardım eder,
 2- Bitkilerde su kaybını ve solmayı önler,
 3- Kök gelişmesini ve büyümesini olumlu şekilde etkiler,
 4- Bitkilerde yatmayı önler,
 5- Soğuğa dayanıklılığı arttırır,
 6- Erkencilik sağlar,
 7- Azotun etkinliğini arttırır,
 8- Hastalık ve zararlılara karşı dayanıklılık sağlar,
 9- Meyvede renk, irilik, tat ve aroma sağlar,
 10- Depolama sırasında ağırlık kaybının azalmasını sağlar,
 11- Üniform ve aynı zamanda olgunlaşma sağlar,
 12- Meyvelerin raf ömrünü arttırır,
 
 vay be ne potasyummuş!...
 
 Kaynak; Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
 
 |