Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nikon_
Sayın Erdogan, bitkileri sulama şekliniz nasıl, sulama suyunuz nedir? Bu dönemde toprak değişimi yapmanız yararlı olabilir. Eğer uzun süredir toprağını(sphagnum yosununu) değiştirmediyseniz, saksı değişimi ile birlikte toprağını da değiştirmenizde yarar olabilir.
Kış döneminde Drossera Capensisler gelişimlerini oldukça yavaşlatabiliyorlar. Bendeki D. Capensisler de, gelişimlerini yavaşlatmışlardı ve tek tük yaprak çıkarıyorlardı. Bir süredir güneşin daha fazla görünmesiyle birlikte gelişimleri de arttı ve çiçek tomurcuğu oluşturmaya başladı. Eğer, sizdekilerde hastalık başlamamışsa, bir süre sonra kendilerini toplayacaklardır.
|
sayın nikon, kış boyunca toprak değişimi yapmadım. saf su olarak akü suyu kullandım altındaki kapta sürekli suyunu eksik etmedim. kışla beraber yaprakları sararmaya kurumaya ve damlacıklarını kaybetmeye başladılar. sonra yeni çıkan yapraklar çok çok minik ve yeşil renkliydi. kırmızı damlacık çıkarmaz oldu. en son fotoğraftaki gibilerdi. bugün toprak ve saksı değişimi yaptım. şimdi yeni fotolarını ekliyorum.
siz ankara ortamında nasıl bakıyorsunuz nerde duruyor bitki ?