View Single Post
Eski 07-03-2013, 10:48   #469
vetman996
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Selahattin Yılmaz Kardeş Merhaba.
Paylaşımınız için teşekkür ederim. Bütün çabamız topraksız tarımın mantığını çözebilmek, bitki fizyolojisini özümseyebilmek, ortamın ve besin eriğinin Ec-Ph değerleri sonucunu yorumlayabilmek. Siz değerli dostlar sayesinde bunları öğrenebileceğiz, biraz daha zamana ihtiyacımız var sanırım. Formda oldukça fazla bilgi var ama bilgiler bazen çelişebiliyor. Hala topraklı mı, topraksız mı tartışmaları yapılıyor. Topraksızda açık sistem mi, kapalı sistem mi ideal tartışmaları bitmek bilmiyor. Kurduğumuz deneme seramız kapalı sistem ama zihnimizdeki soru işaretlerinden kurtulmak için bir takım uygulama değişikliği yapma düşüncesindeyim. Sizin ve değerli üstadların da fikrini almak istiyorum.
-Şuan kapalı sistemde dönen besin eriğini komple değiştirerek yeniden sisteme taze besin eriği vermek ve bunu ayda bir tazelemek düşüncesindeyim.
-Bir ay boyunca sistemde dönen besin eriğini de haftada bir dezenfekte etmeyi düşünüyorum.
Başarılı olmak için yola çıktık küçük hesaplar yaparak emeklerimizin zayi olmasını istemeyiz. ayrıca biz Kuluz tedbirimizi alıp takdiri Allaha bırakmalıyız düşüncesindeyim. Siz ne dersiniz.
Deneme saramızda başarılı olursak daha büyük sera kurma düşüncemiz var. Kuracağımız seradaki sistemleri de şimdiden planlamaktayız ama kararımızı tam veremiyoruz. Her ustanın söylediği sistemin doğru yönleri var ve biz bunları yorumlamakta güçlük çekiyoruz.
Biz de hem topraklı hem topraksız tarımı birlikte yapsak mı acaba diye düşünüyorum. Topraksız tarımı açık sistem yapıp drenajdan gelen besin eriğini uygun formda düzenleyerek topraklıda kullanmak gibi mesela. Ne dersiniz, olur mu sizce? Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön