Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yalandünya59
Sevgili Vetman996,
Değerli girişimci arkadaşım, yine herkes kafasına göre bişeyler yazmış, dilin kemiği yok derler, bence klavyeninde kemiği yok.
Bir üstad Ec yüksek olmalı diğeri düşürün diyorsa elbette kafanız karışacaktır, sonuçta hepsi kendi dalında değerli üstadlar.
Ancak şahsi kanaatim bu işi senin gibi serada kim binlerce fide ile yapıp,yetiştirip satmayı başardıysa onu daha gerçekçi bulurum.
Örnek; mtuğrul ağabey Adanadaki arkadaşının çilek serasının fotolarını yayınlamış, sanırım seninle aynı zamanda ekilmiş bir çilek serası, ancak orada yoğun meyveleşme var.
Seni çok iyi anlıyorum.
Bence sen mtuğrul ağabey ile özelden görüş derim, **** diğer Adanalı ağabey ile.
Yine şahsi kanaatim Kasım/2012'de çilek yetiştiriciliği yapılan topraksız tarım serasından Manisa iklimi şartlarında şuanda hasat yapıyo olman lazım gelirdi, bunun aksini iddia edecek olan varsa zaten bu işten anlamayan birisidir.
Hatta Manisa şartlarında serada topraklı tarımda çilek yapanlar bile Mart ayında artık başlamışlardır tahminim, etrafındaki çilekçilerle görüş.
Daha önemlisi profesyonel destek almanı şiddetle tavsiye ediyorum.
Allaha emanet olun, saygılar...
|
Sevgili yalandünya.
Kasım/2012'de çilek dikebilseydik şuan hasat ediyorduk ama formu incelerseniz fide dikimimiz 25 Aralık. hatta bir kısmını da yılbaşı tatilinde diktik. fide dikiminden sonra da aşırı soğuklar başladı. bitkilerimizin yeni yeni kendilerine geldiklerinin farkındayız.
serada topraklı tarımda çilek yapanlarda bizim kadar çiçek yok. bundan emin olabilirsiniz.
Adanada çilek yapan arkadaşların çilek serasını fotoğraftan gördüğüm kadarıyla meyve derimi başlamış. fakat çileklerde bir kısmı meyve verirken bir kısmı çiçek bile açmamış, küçük kalmış gibi. bu sizce normal mi. bunu sabebi sizce ne olabilir.
Ayrıca Adanadaki arkadaşlar 20 Kasımda dikim yapmışlar. yani bizden yaklaşık 40 gün önce.
Değerli arkadaşım önerileriniz için çok teşekkür ederim. profesyonel yardım almak için görüştüğüm çevremdeki arkadaşların bilgileri de bu konuda sınırlı malesef. Bize şimdiye kadar yol gösteren değerli üstadın tavsiyelerine hep uyduk. şimdi de uyacağız ve Ec değerimizi düşüreceğiz yani Ec değerimiz 1.6 iken 1.4 olarak devam edeceğiz. Kendisiyle görüştüğümüzde
köklerde tuzlanmanın önüne geçebilmek için Ec'yi düşürmemiz gerektiğini söyleyince ikna oldum.
Tüm dostlara selamlar... saygılar...