Konu: susex tavuk
View Single Post
Eski 05-03-2013, 21:52   #103
6litre
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efe-can Mesajı Göster
Sn Thares Geçmiş yıllarda yazdığım bir yazıya alıntı yapmış.İlgisine teşekkür ediyorum. Hala 100 kadar tavuğum var. Kasım-Ocak ayı içinde günde 3-5 adet yumurta alabildim. Şimdi ortalama günde 10 tane alıyorum. Ama yumurtlayanların çoğu Susex tavukları.Aslında saf ırk olsun istemiştim ama diğer tavuklarıma kıyamadım şimdilik karışık. Zamanla sadece susex ler kalsın istiyorum. Geçen bir arkadaşım geldi onunda bahçesi var.Benim arazide hiç ot görmeyince "alaçladınmı" dedi. Bende tavukları gösterdim. Hemen 50 tane tavuk buldu geldi. Şimdi bahçeye saldı. Yılda ot mücadelesi için 1000-1500 tl masrafı varmış. Şimdi o masrafta ve zahmetten kurtulacak. Bıraktığı gübre ve temizlediği börtü böcek cabası.

Ben + İdcevi deneyimlerimizi paylaşırken hiçbir menfaatımız yoktur. Gördüklerimizi/yaşadıklarımızı objektif olarak aktarıyoruz. Yine altını çizerek diyorum. Her tavuğun yumurta verimi; içinde bulunduğu ortam ve beslenme şartlarına bağlıdır.
Not: Geçen yıl komşum marullarını satamadı ve tohuma kaçtı. Yaklaşık 7-8 bin adet marul vardı. Hergün önlerine sınırsız marul attım. Birkaç gün sonra yumurta verimi 2 katına çıktı. Selamlar...
? 100 tavuktan 3-5 yumurtami? Yem vs. vermiyormusunuz? Normal degil!

6litre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön