View Single Post
Eski 04-03-2013, 00:11   #242
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Dolaşmaktan yorulmuştuk ama hiç birimiz şikâyet de etmiyorduk.

Daha sonra rehberimiz hem Eskişehir'i tepeden görebileceğimiz aynı zamanda da çay-kahve içebileceğimiz Şelale Parka götürdü bizleri.

Şelale Park'ta kocaman bir şelale yapılmış ama kış mevsimi olduğu için suyu akmıyordu.

Tepeden bakış güzeldi ama çayları hiç güzel değildi. Porsuk suyunu arıtarak musluklara veriyorlarmış. İçilebilir hale getirilmiş olan bu su, şehrin su şebekesiymiş. İçilmesinde hiçbir sakınca yokmuş ama söylediklerine göre o kadar güzel doğal kaynak suları varmış ki herkes bunu tüketiyormuş, adı da Kalabak.
Benim de hoşuma gitti, yumuşak bir su. İsterdim ki Şelale Parktakiler de çayı, Porsuk Çayı'nın suyu yerine bu doğal sudan yapsalardı.

Daha sonra Otelimize döndük, 2 saat dinlendikten sonra ver elini 222 Park Eskişehir eğlence kompleksi.... akşam yemeğini canlı müzik yapan şık bir restoranda yemeğe karar verdik.

Eskişehir'liler her fırsatta ya telefon kod numaralarını ya da şehir plâka numarasını kullanacak yerler buluyorlar. Şehir aşkından mı geliyor diye merak ettim.

Eğlence yerleri telefon kod numarası 222, Porsuk üzerinde 26 tane köprü yapmışlar, araba plâka numaraları 26. Parkta şato yapmışlar 26 kuleli ....

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg IMG_0964 (600 x 450).jpg (41.1 KB, 187 views)
Dosya Türü: jpg IMG_0967 (600 x 450).jpg (68.8 KB, 184 views)
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön