Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sigacik
Çok teşekkurler Sn;Can. Ben de öyle tahmin etmiştim, şimdilik bekliyoruz .
Saygılarımla...
|
Fosfor ve potasyum ağırlıklı bir gübre ile domateslerinizi, gübrenin etiketindeki oranın 1/4 oranında sulama suyuna katıp, hafifçe sulayın. Yalnız dikkât etmeniz gereken husus; gübreli suyun bitkinin yapraklarına ve gövdesine temas etmemesidir.
Bir sulama gübreli, bir sulama gübresiz(sadece su) ile devam edelim. Birde, sulama suyunuzun dinlenmiş su olmasına özen gösterirseniz iyi olur
Unutmayın; sulamalar, çok hafif nemlendirecek şekilde olmalı, torfu ıslatacak şekilde değil.
Bu tarz gübreleri yapı marketlerde bulabilirsiniz. Aradığınız ürün; çiçek açan bitkiler için olan sıvı gübrelerdir.
Eğer doğal gübre kullanmak isterseniz; iyi yanmış çiftlik gübresi şerbeti uygun olacaktır.
Güvercin gübresi gibi azot oranı yüksek gübreleri şu anda tercih etmenizi önermem. Çünkü; azot, bitkiyi yeşil(vejetatif) gelişmeye teşvik eder ve buda boylarının daha fazla uzayacakları ve bol bol yaprak verecekleri, meyve vermek konusunda tembelleşecekleri anlamına geliyor
Yavaş yavaş güneşe(kızgın olmamalı, öğleden sonra güneşi olabilir) ve dış ortama alıştırın. Fazla rüzgâr ve yakıcı güneş almayan bir bölge onlar için uygun olacaktır. Akşamları içeri almayı unutmayın
Arada bir parmağınızla hafifçe sallayın ki; gövdelerini kalınlaştırsınlar. Gövdeler daha da kalınlaşıp, fideler kendini taşıyabilecek konuma gelince ve birkaç gerçek yaprak daha verince, kotiledona kadar olan kısmını ayrı kaplara dikerek 2. aşamaya geçebilirsiniz.
Aşamaları beraber takip edelim
