View Single Post
Eski 02-03-2013, 21:31   #85
cliepy
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-01-2012
Geçen yaz ben de siyah domates yetiştirdim hatta tohumdan fide haline getirmek için geç kaldığımı da düşünmüştüm. Çünkü çimlendirme mayısta yapıldı fide olarak da sanırım haziran sonu veya temuz başı gibi ekim yapmıştım buna rağmen yüzümü güldürdüler. Ürün alamam derken hem sıcaktan etkilenip çiçek dökümü yapmadılar hem de ürünlerimi aralık ayı başına kadar hasat ettim (ilk sulu kar yağarken ben domates topluyordum) soğuk bir bölgede yetiştirmeme rağmen. Bu yıl ise 2 defa ekim yapmayı düşünüyorum biri erken ilk bahar ve diğeri de yaz ortası gibi zira mükkemmel bir tadı var ince kabuklu sulu ve zararlılara karşı daha dirençli. Diğer domateslerime yeşil kurtçuklar dadandı, çatladılar vs ama bunlarda hiç sorun yaşamadım üstelik çapa ve gübreyi de diğerlerine göre eksik yapmama rağmen. Uzun lafın kısası sıcağa da soğuğa da ve hatta hastalık ve zararlılara da diğer türlerden daha dayanıklı lezzeti de azımsanacak türden değil. Ama pazarda markette satılanlar için bunları söyleyemem 2 veya 3 sene önce tattığımda ben de sevmemiştim sanki fabrika üretimi gibi oldu zaten herşey.

cliepy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön