View Single Post
Eski 02-03-2013, 20:33   #21
sagol
Ağaç Dostu

sagol's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Sayın Badrobot,

Boy sorunu genelde hallolmuş durumda. Oyma ve kabuk soyma biraz da tecrübeyle gelişiyor, birkaç ay önce yaptıklarımı bile çok hatalı buluyorum.
Genelde aşağıda geniş başlayıp yukarı doğru daralan bir yapı göze hoş görünüyor o nedenle yukarıda kuru dal biraz daha uzun bırakılabilirdi, kovuk yerine kuru kısım tepeden biraz daha aşağı inebilirdi, spiral şeklinde bir çalışma yapılabilirdi gibi şeyler söylenebilir. Bu haliyle kalsın bence ağaç kendini toplasın daha sonra estetik üzerinde biraz daha çalışılır.
O arada internette ağacınıza benzeyen düz ağaçlarda nasıl çalışmalar yapılıyor diye bakılabilir.

Ağacın bir diğer sorunu sopa gibi düz olması o nedenle yazın üstteki dallarda uç alımı ve telleme yaparken daha aşağıdan birkaç sürgün çıkmasına izin vermek fena olmaz. aşağıdan gelecek sürgünlere göre estetik açıdan bir kere daha düşünülebilir.

Bu ağaç için değil ama diğer ağaçlarda aklınızda bulunsun diye yazıyorum. Böyle nebarisiz ağaçlarda ağacı saksıya veya bahçeye dikerken toprak içine yüzeye yakın kısma genelde 3-4 tane taş parçası(ağacın kalınlığıyla orantılı seçiyorum) koyuyorum ki kökler bazı yönlere ilerleyemesin ve bazı yönlere yoğunlaşsın ve yavaş yavaş nebari oluştursun.

İyi çalışmalar dilerim....

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön