View Single Post
Eski 02-03-2013, 14:51   #37
epifani
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster

sanırım yalan söylemiş derken, yalnış söylemiş demek istediniz.
Kıymetli ayazkentli.

Aynen belirttiğiniz şekilde demek istemiştim.

Tv de canlı yayının nasıl bir şey olduğunu oldukça yakından bilirim. Konukların heyecan ve zaman kullanmada yaşadığı sıkıntıyı, sunucudan gelecek soruların bilinmemesinin yaratacağı endişeleri ve dolayısı ile istemeden yapılan pot, yanlışlık, dil sürçmelerini ve amacını aşan söylemleri takdir edip değerlendirebilecek vasıfta olduğumu söyleyebilirim.

Yılmazer'in; Van için 1957 yol ovaya indi söylemini de böyle bir dil sürçmesi olarak kabul ediyorum. Zira yaşantısının bir bölümü Van'da geçirmiş ve şehrin tarihini, coğrafyasını, kültürünü, kokusunu özümsemiş bir kişi olarak, sizin yazdığınız ancak Van için hiç doğru olmadığını adım kadar iyi bildiğim için maalesef sessiz kalamadım ve konu amacını aştı ve

Bir örnek verelim: VAN ilinde, Emperyalizm'in emri ile otoyol 1957 yılında ova'ya indi. Aynı şekilde, yol ova'ya inince Van şehri de ova'ya yayıldı. Şimdi her depremde Van yıkılıyor. Oysa, eski Van yıkılmıyor.

Sözleriniz, ister istemez böyle bir polemiği başlattı. Eğer örneği Van değil de Erzincan, Kayseri, Adıyaman gibi bir başka il için verseydiniz, hiç sesim çıkmaz, doğrudur der geçerdim. Ama örnek Van olunca, daha öncede belirttiğim gibi Van için son derece yanlış olduğunu bildiğim bu değerlendirmeye sessiz kalmam mümkün olamazdı.

Son yazdığınız, düşünce ve değerlendirmelerinize tabi ki katılmamam mümkün değil. Hatta altına bile imzamı atarım. Dolayısı ile Hocanın canlı yayında Van için sarf ettiği 1957 sözlerini bir dil sürçmesi, sizin de oradan alıntı yapmanızı bir şansızlık olarak ele alıp konuyu ve polemiği kapatmak istiyorum.

Gelelim asıl meseleye. Benim komik bulduğum 15 sayılı ve Biliyor muydunuz? Kara, Demir ve Hatta Denizyolu başlıklı ve sizin Komik olanı söyleyin de bizde gülelim. ! başlıklı yazıda yer alan savsatalara.

İzin verirseniz orta noktaya ulaştığımıza bu konuyu burada kapatıp, savsata olarak nitelendirdiğim esas hususları bundan sonraki yeni bir konu altında paylaşmaya çalışayım.

İyi dileklerimle.

epifani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön