Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda
Muğla'lı bir tanıdığımızdan öğrendiğim kadarı ile zeytin toplandıktan sonra içerisinde hiç yaprak olmadan yağı alındığı zaman en kaliteli, asidi en az oluyormuş. Hatta onun bu yaprakları ayıklayan bir makina yapmış. Ancak zeytin bahçesi istimlak edilince ve yaşlanınca artık yapmıyor. Zeytin toplandıktan sonra içindeki yaprakla birlikte beklediği zaman asit oranı yükselmekte, kalitesinin ise azaldığı söylenmişti.
|
Haklısınız , Zeytin toplama ekibiniz güçlü olacak ki , zaman kaybetmeden çok kısa sürede toplayıp , hemen yağ çıkarma işlemine tabi tutulmalı . Topladığınız zeytin yapraksızda olsa uzun süre beklediğinde yine asit oranı yüksek çıkıyor.
Birde soğuk sıkım denilen taş ile ezilen ve 25 derecede çıkarılan sistem , yağın içersindeki yararlı maddelerin zarar görmeden kalmasını sağlıyor.