View Single Post
Eski 01-03-2013, 11:04   #246
sihirbaz21
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smnvrl Mesajı Göster
Sn burakgüneş,

Bountr nin bitki yetiştirme kabinini baştan sona dikkatlice okumanızı tavsiye ederim. Bountr kendi sisteminde 120-130 watt civarı bir aydınlatma kullandı. Sizin ihtiyacınızı (1m2) tahminim 100-150 watt ışıklandırma yeterli olacaktır.

Kullanılacak power ledlerin güçleri çeşitli olup 1,3,5 watt vs... olup bu ledlerin dalga boyları bu konunun içinde bir çok kez dile getirilmiştir (660nm 440nm vs....)

Eğer güneş paneli ile enerji sağlayacak iseniz

Günlük aydınlatma = 150 watt x 12 saat = 1800 watt yapar.(Aydınlatma uygulayacağınız zamana göre güç ihtiyacı değişecektir.)

Güneş paneli her zaman güneş görmediği için ve her zaman dik açıda güneş almadığı için tam kapasitede çalışmaz günlük ortalama 8 saat tam kapasitede güneş aldığını var sayar isek 1800watt/8saat= 225 watt lık güneş piline ihtiyacın olur.

Senin güneş panelinden aldığın elektriği depolayıp öyle kullanacağını düşünürsem. 1800 watt akü grubu alman lazım. Aküleri güneş panelinden şarj etmek için solar sarj regülatörü almalısın.

Aküden DC elektriği alıp power ledleri besleyeceğin için araya devre alman lazım veya benim yaptığım gibi

http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/29841.htm

konunun içinde yer alan devreden yapabilirsin.

Saygılarımla.
Sayın smnvrl;

benim sistemde böyle bir sorun oluştu.siz elektronikten anladığınız için sormak istedim.neden olabilir acaba.fikirlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Eklenen Resimler

sihirbaz21 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön