Komik olanı söyleyin de bizde gülelim. !
Yukarıda ki yazının neresi komik?
Otoyolların ve şehirlerin ova'lara (tarım arazilerine) inşaa edilmesi çok büyük stratejik bir hata'dır.
Bir örnek verelim: VAN ilinde, Emperyalizm'in emri ile otoyol 1957 yılında ova'ya indi. Aynı şekilde, yol ova'ya inince Van şehri de ova'ya yayıldı. Şimdi her depremde Van yıkılıyor. Oysa, eski Van yıkılmıyor.
Otoyolların ve takiben şehirlerin ve sanayileşmenin ova'lara inmesi demek,
Tarım arazilerinin azalması demek.
Olası depremde çok can ve mal kaybı demek.
Demir yolu taşımacılığının azaltılıp, karayolu'nun artması demek Araba sanayisi olmayan ülkelerin, dışarıdan araba satın alması demek.
Araba çok olunca, petrole bağımlılık çok olacak demek.
Bu örnekler o kadar çok ki. Hepsi birbiri ile bağlantılı ve ülke ekonomisini ya aşağı ya yukarı çıkmasını sağlar.
Yalnış olanı yaparsanız, emperyallere bağımlı olursunuz. Tıpkı bugün ki gibi.
Bahsettiğiniz karikatür dergileri (özellikle de Gırgır), bu durumu yıllar öncesi çok ciddi bir şekilde eleştiren karikütürler yapardı. Emperyalizmin pis oyunları adı ile.
|