View Single Post
Eski 30-05-2007, 14:43   #112
Eaglion
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-05-2007
Bonsaisever hoş buldum,

Mini istememin en önemli sebebi yer sıkıntısı. Evimizde balkon hariç bizim bile rahat dolaşabileceğimiz yer yok. Büyük ağaçları koyabileceğimiz yer söz konusu değil. Balkon da epi topu 4 metre kare. Zaten yarısını da dolap ve masa kaplıyor.

Tohumdan başlamak istiyorum. Daha önce yazdığım gibi 6 türden 50- 60 tane kadar tohumum gelecek. Yaşım 37 başlamak için biraz geç kaldım. Yani sadece 3-5 ağaç yaparak ve 5-6 sene sonra bir veya daha fazlasını kaybederek gidersem iyi bir bonsai yaptığımı görmek için oldukça az zaman kalır. Bu nedenle başlarken olabildiğince çok ağaç yapmak istiyorum. Bu yüzden 15-30 cm benim için ideal gibi geliyor.

Onun dışında sitemizin bahçesinde oldukça fazla sayıda ağacımız var ve büyük boydaki bonsaileri biraz bunlara benzetiyorum. O zaman bana anlamsız gelmeye başlıyor. Tercih meselesi. Lütfen kimse alınmasın.

Fide konusuna gelince, İstanbul'u hala öğrenemedim. Esenkent-Bahçeşehir tarafına yakın uygun bir fide satan yer henüz bilmiyorum. Benim de niyetim en az bir kaç tane alıp onlar üzerine denemeler yapmak. Sizin bildiğiniz var mı?

Isıtma konusundaki fikriniz nedir?

Görüşmek üzere teşekkürler.
Taylan

Eaglion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön