View Single Post
Eski 27-02-2013, 12:52   #47
badrobot
Ağaç Dostu

badrobot's Avatar

Giriş Tarihi: 25-08-2011
sn. mstfylcn. aslında bu konuda başka bir uzmanlık alanı desem abartmış olmam herhalde. çünki granül gübredede okadar çok çeşit ve marka varki. size illada şunu ya da bunu alın diyemem.
ben kendimin ne yaptığımı anlatmakla yetinmek isterim. ben nerede ve nasıl kullancağıma göre cinsini (NPK oranı) belirleyip 25kg çuvalda alıyorum. bunun bir kısmını ağabeyimle paylaştığım oluyor. fiyatlarıda 125tl ile 400tl arası değişiyor. 1050m2 bahçemde yoğun bir şekilde kullanıyorum. 5 yıldır bitkilerimde hem çiçeklenmede hemde gelişimlerinde bu tür gübrelerden haberi olmayan komşu ve arkadaşlarımın bahçelerine göre müthiş fark var. bahçeme gelenler "bunlar nasıl gül? bunlar nasıl ağaç?" demekten kendilerini alamıyorlar. keçi gübresi gibi organik gübre olaylarını kapattım.
GRANÜL GÜBRE kelimesini internette aratarak satan bir çok site bulabilirsiniz. oralardan inceleyin. birde size (NPK) Azot,Fosfor,Potsyum ve elementlerin bitkilerdeki etkilerini forumlar vb. yerlerden okumanızı tavsiye ederim. bu konularda ne kadar bilgi sahibi olursanız bitkilerinizi o oranda hızlı, sağlıklı yetiştirme şansınız olur.

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön