Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı
Eklenti 373505
Eklenti 373506
merhaba,
Karagozlü suzan sarmaşığı ne kadar güzel çiçekli bir bitki imiş bu başlıkta gördüm ilk defa,
daha önce burda hiç görmemiştim.
Hemen internette biraz araştırma yaptım başka renkleri var mı diye, kırmızı, sarı, beyaz, ve turuncu varmış sadece.
en yakın zamanda edinip bu şekilde dikmek düşüncesindeyim, çok çabuk uzadığına göre kuruyan bir ağaca sardırsam oluru acaba?
birde merak ettiğim,
bazı sarmaşık bitkiler gövdelerinden tutunmak için uç uzatıyorlar bu bitkide de uç uzatma oluyor mu acaba?
sevgilerimle
|
Sayin almanyali, Sizin de farkettiginiz gibi cok guzel bir sarmasik turu. Buyume, kol atma sekli ayni Sabah Sefasi Sarmasigi gibi. Yukarida fotograflarini ekledigim sarmasigi sonbaharin soguk bir gunu bir parkta gezerken gordum. Sanirim tohumu cok zamansiz cimlenmis. 4-5 yapragi vardi ve bazi yapraklari soguktan etkilenmeye baslamisti bile. Ben, buyuk ihtimalle kisin dona dayanamaz olur diye dusunup acidim ve yoluma devam ettim. Biraz ilerledikten sonra aklima onu eve goturmek geldi. Tekrar dondum ve sarmasigi kokuyle sokup cikardim. Daha kucuk oldugu icin fazlada kok yapmamis bu nedenle kokuyle sokmek pek zor olmadi. Eve gelince ona guzel bir saksi ayarlayip pencere kenarina koydum. Hayatimda gordugum en hizli buyuyen bitki diyebilirim. Uzayip kol atmaya baslayinca, bildigimiz orlon ipi ana dalin koke yakin yerinden baglayip, ipin diger ucunuda pencerenin tavanina tutturdum. Ipe sarilarak neredeyse 2 metre uzadi ve tavana dayandi, ben de daha fazla uzamamasi icin uctaki yaprak tomurcuklarini kopardim. En tepedeki uclari koparinca bu seferde sarmasigin her yerinden filizlenmeler basladi, sanki sarmasik cildirdi. Bir suru yeni kollari oldu, sonrada cicek tomurcuklari belirdi. 2-3 gundurde cok guzel ciceklerini sergiliyor. InsaAllah tohumunu gormekte nasip olur. Sevgiler...