Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı
burası bildiginiz dağbaşıdır
ve asla su yoktur
birde 107 dönümü tasavvur edebiliyormusunuz
veya su anda kaç dönüm yer işilyorsunuz acaba
biz karadenizli altı kardeş büyümüş ve halen yılmadan çalışan kahraman karadeniz kadınının çocuguyum.
hiç durmadan hiç yılmadan koca aile en fazla 20 dönüm sulu araziyi işleyebiliyoruz
4 dönüm cevizlik ve 5.5 dönüm kirazlık bahçemize bakamıyoruz
107 dömünü tekrar düşünmenizi tavsiye ederim
tarımda kazanmak için arazinin büyüklüğü degil verimliliği esastır
bence suyu olan nispeden düz ve merkeze yakın köylerden yanı münibüsü saglık ocagı olan köylerden en fazla 20 dönüm yerere bakınız
aslında 20 dönümde çok büyüktür
ama ben cömert davranayım....
verimi yüksek olan yerlerde 10 dönüm yer bile altındır.
son bir şey yazayım benim köyüm yalovanın merkez safran köyünde en büyük sulu düz arazi 7- 8 dönümü geçmez
kısaca verimli arazinin kıymeti malum....
|
Arazinin yeri konumu turistik yerlere yakınlığı, elektriği, suyu olması olmaması, resmi yola cepheli oluşu elbette fiyatı etkiliyor, benim de anlatmak istediğim buydu... Manisa'da daha uygun yerlerin bulunabileceğine inanıyorum ama Muğla da rakamlar aşağı yukarı aynı- üstelik bu rakamların düşmüş rakamlar olduğunu söyleyenler de var. Genelde 2.el arazi alıyorsunuz buralarda direk köylüden alma şansı yok gibi...araziler hep el değiştirmiş zamanında. bu da fiyatları çok etkiliyor.
Şimdi ben başka bir şey sorayım? Arazinin verimli olup olmadığını nasıl anlarsınız? Su olması yeterli mi? Başka nelere bakıyorsunuz?? Bu konuda tavsiyeleriniz var mı? Örneğin, yıllardır işlenmemiş arazinin verimi nasıldır? (Toprağın dinlenmesi bakından..)?
