Sadece tecrübelerime dayanarak sana cevap veriyorum. Palmiyeler hakkında bilimsel veya akademik bir bilgim yok öncelikle bunu bilmeni isterim. Sadece TECRÜBE ( Bilimsel olarak her zaman deneyler ve neden nasıl sorularını irdeliyorum ).
Bence ana gövde nerede olursa olsun yavruyu gövdeden ayırıp ılık bir ortamda köklenmesini beklediğin sürece mevsimsel kaygılarının hiçbir anlamı yok. Yani kışın ortasında da yavruyu gövdeden ayırabilirsin. Ancak onu soğukta bırakmaman gerekiyor. ılık - mümkün ise sera ortamına benzer nemli ve sıcak bir ortamda dinlendirdiğin sürece her yer paris.. Her zaman yapabilirsin.
Bu arada " Caryota " resmimden de anlaşılacağı gibi Fern ile Palmiye arası birşeyi çağrıştırıyort bende. Fernlerin yeri apayrı. Keşke olsa dediğim Türlerden. Cam sera projem bitince ben az bir adet mutlaka olacak bende.
İki Tür birbirine çok benziyor. Australia Fern diye araştırırsan anlarsın...
|