Öncelikle şunu belirtmekte istiyorum. Gereğinden fazla Orman Fakültesi açılırken ileride meydana getireceği istihdam sıkıntılarının dikkate alınmayışı şu anda Orman Mühendisliğini fakülteden mezun olup devletin açacağı sınırlı sayıdaki kadroyu, işe girme garantisi olmama kaygıysıyla bekleyen yüzlerce insanın mesleği haline getirmiştir. Bu gün Orman Teşkilatındaki teknik eleman memur ve işçi sıkıntısına rağmen kadro açılamamakta ancak ormancılık faaliyetlerinin ise sürdürülmesi gerekmektedir. İşte bu tasarı gerek devletin personel sorununa gereksede sadece devlet kapısında iş beklemek durumunda kalan meslektaşlarımızı sorunlarına kısmende olsa rahatlama getirecek bir tasarıdır. Bu nedenelede mutlaka gerçekleşmesi gerekmektedir. öncelikle hangi meslekten olursa olsun herkesin bu konuya bu perspektiften bakması gerekemektedir. Ve ben küçük detaylara dalarak bilerek **** bilmeyerek bu tasarıya engel olan herkesi salt eleştiri yerine yapıcı katkılarda bulunmaya davet ediyorum.
Ziraat Müh. Odasının görüşünde belirttiğiğ 4. maddede yer alan toprak konusunada değinmek istiyorum. Zir. Müh. OdasıncaToprak Koruma ve Arazi kullanımı Kanununun 2. maddesine göre tüm Türkiye arazi ve toprak sınıflandırması etüd vs. konularının Ziraat mühendislerince yapılması gerketiği ve yetki tecavüzü olduğu belirtilmekte. Ancak şunu unutmamak gerekir ki bu Orman Mühensdislerinin asıl görev objesi olan ormanların üzerinde yer aldığı en önemli yetişme faktörü olan orman toprağı ile ilgili hiç bir yetkilerinin olamayacağı anlamına gelmemelidir. Çünkü Orman,toprağı ve üzerinde yer alan bitki ve hayvan toplumları ile birlikte var olan bir ekosistemdir.Orman ve toprağı ayrı değerlendirilemez. Ormanları yetiştiren varolanları sürdürülebilirlik ilkesi içerisinde işletecek olanlar Orman Mühendisleri olduğuna göre orman toprağını ve etüdünü yapmak işide Orman Mühendislerinin görev ve yetki alanındadır ve olmalıdır. Ve yine bu nedenle de Orman Fakültelerinde toprak dersi bir gereklilik olarak müfredatta yer almaktadır. Orman Mühendislerinin ziraat arazilerinin toprakları ile ilgilenmeyeceği açık olduğu gibi orman toprağının etüdü analizi işininde Ziraat Mühendislerinin işi olmadığı açıktır.
Peyzaj Mimarları Odasıda Kent Ormanlarının Orman Mühendislerinin işi olmadığını söylemeside beni çok şaşırttı. kent Ormanları Projesi Orman Teşkilatınca ortaya konmuş bir Projedir ve Çok kısa sürede tüm illerimizde tesisi edilmiştir. Kusura bakılmasın ama o bizim işimiz değil bu bizim işimiz değil Orman Mühendisleri ne iş yapacak... El-insaf diyorum. Sonunda kent ormanlarını planlayan orman mühendisleri bu işi başarıyla yerine getirmektedir.
LÜTFEN BU YASA TASARISINA KÖSTEK DEĞİL DESTK OLALIM.....
|