View Single Post
Eski 23-02-2013, 23:55   #902
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Sayın bozy, fidancı olmadığım için elimde olan chadler ağaçlarımdan adına doğru chandler fidan isteyen arkadaşlara gönül ve vijdan rahatlığıyla bu chandler diyebilmem için üretmeye başladım ve elimde sadece chandler var. onlarıda mayıs gibi satışa sunacağım.

İkinci mesajınıza gelirsek, en sondan başlayayım.

Alıntı:
Bu arada güzel tartışmaların burada devam ettigini gördüm memnun oldum...
Bahçe sayfamda soruların olmasının bence bir sakıncası yok ama yönetimce nasıl karşılanır bilmiyorum sanırım konuların bilgilerin bölünmemesi adına iyi karşılamazlar, diğer ceviz yetiştiriciliği bölümlerdeki gereksiz tartışmalar beni biraz yazmaktan soğuttu diyelim.

Alıntı:
okudugum makalelerde hiç budanmayan ağaçların budananlara göre daha erken verime yattıgı sonraki yıllarda ise verim açısından bir fark görünmedigini okuyorum
Doğrudur, daha erken verime yatar fakat ağaç daha gençken kendini çok yorar erken yaşlanır, bunu şöylede düşünebilirsiniz onbeş yaşında iki genci evlendirirseniz ne olur.

İleriki yıllarda verim açısından belki fazla bir fark olmaz ama taç yapılarını çabuk büyütürsün, içleri çok sıklaşır bazı mantari hastalıklara zemin hazırlar (vs).

Alıntı:
hatta budanan ağaçların ertesi yılki veriminin yarıya yakın düştügü yazılıyor.
Düzenli bir budamada böyle bir şey olamaz, iki üç yıl budamayıp bir yıl sert budarsanız verim düşüklüğü olur.

Alıntı:
aynen toprak işlemede oldugu gibi mümkün olan en az müdahale
En doğrusu ağacın gelişimine göre müdehale.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön