Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deliboran38
öncelikle teşekkürler (chttmr) cevabın için, evet bu solucanların çoğalması, beslenmesi, deneme yanılma yöntemleriyle doğru adımlar uygulanarak başarılı bir sonuca ulaşabilir kanaatindeyim bahçemizdeki kırmız **** boz solucanlarda işe yarar gibi me geliyor çünkü solucanların hemen hepsi aynı özelliklere sahiptir. suda yaşayan su solucanları hariç ******, benim kaanatime göre üretimini faal olarak yapan firmalar solucanlarıda satıp kar etmek istemektedirler onun için kırmızı solucanları bayağı övüyorlar... yine de herkes istediğini yapabilir herkese saygılar...
|
Sayın deliboran tabi ki tek gübre yapabilen solucnalar kırmızı kaliforniyalar değildir, bunu iddia eden bir kişi de kendi egosunu tatmine çalışıyordur. Ancak yurt dışındaki çalışmalar ve denemeler de bu işi "ticari anlamda" yapan birkaç tür vardır bunlardan birisi de kırmızı kaliforniyadır. Daha hızlı ürediği, daha obur olduğu ve daha hızlı kompost ürettiği için. Yoksa diğer türlerde mutlaka kompost üretiyorlar.
Saygılar
(şimdi ben bu yazıyı yazdım diye, !!!bazı kendini bilmezler!!! beni istedikleri gibi suçlayabilirler, suçlarken de rahat olsunlar onlara cevap verip egolarını tatmin etmeyeceğim)