View Single Post
Eski 23-02-2013, 16:31   #615
Sakaki
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi metkcc Mesajı Göster
Mesajımı fidan seçimine mi yoksa buraya mı yazamadım bikaç sorum olacak önce ev durumumu anlatıyım ona göre bana "senin evde bonzai olmaz " derseniz hiç başlamayım bile

Ankara'da öğrenciyim evim giriş katı, odam birkaç saat dışında çok güzel güneş gören bir oda değil. Salonumuz güneş alıyor ve yaz kış normal oda sıcaklığının üstünde.Odamda saat 2den sonra ışıklar yanıyor bu aylarda ama salon tam tersine güneşli.

Balkonum yok ve oda içinde duracak bitkim,bu durum için önerebileceğiniz tür var mı ? Sizce dışardaki bir ağaçtan bir dal budayıp toprağa eksem olur mu ?
Haftaya ankaraya döncem o zamana kadar internetten bonsai hakkında bilgiler topluyorum kendime inanırsam bir iki fidan almayı düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım
Merhaba metkcc,

Bonsaiye ve foruma hoş geldiniz.

İster dışarıda ister içeride olsun öncelikle her ağaç için gerekli ışık ve ısı ortamını ve hava sirkülasyonunu sağlamanız lazım. Yetersiz ışık, ısı ve havalandırma ağacın gelişmemesine neden olabileceği gibi her zaman mantar, külleme, pamuklu bit, kabuklu bit vs. gibi hastalıklara/zararlılara davetiye demektir.

Size önerebileceğim türlerden bazıları: ficus, ligustrum, serissa foetida, nar, adenium, afra, ulmus olabilir (özellikle eviniz kaloriferliyse tropik ve subtropiklerin bazıları size uygun olur).

Ama her halükarda yeterince ışık almaları gerekir.

Kolay gelsin ve başarılar dilerim.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön