Konu: sümbül
View Single Post
Eski 22-02-2013, 18:03   #1065
kgursan
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst Mesajı Göster
Bayan sümbül
Bu sene hadi sen haklı çıktın. Bu kadar gübreden sonra seneye de aynı yerde kalacak ve 3. sene söküleceksin. Bu kadar rahat dağda da olamazdın. Bakalım seneye ne bahane uyduracaksın
Yok güzel çiçeklenirsen, başımın üstünde yerin var
Hadi bakalım....
Sn kaptanzst., Unutma!.., Önce çiçeklerim geçecek, sonra yapraklarımı sarartacağım ve uykuya gireceğim, dinleneceğim. Öyle soğukda uyuyamam,25 oC da 1-2 ay dinlenirim sonra 17 oC da ÇİÇEKLERİME hamile kalırım. Soğanımın içinde çiçeklerimi oluştururum. Tabi ki bu aralarda sökme-dikme vs. rahatsız edilmek istemem. Sonra çiçeklerimin boyu uzaması için biraz serin-soğuk ihtiyacım var. çiçeklerim açılmadan önce bu soğuğu almalıyım yoksa çiçeklerimin boyu kısa kalır!!.

Ehh, Beni söküp dikecekseniz Haziran-Temmuzda taşıyın.

Benim doğadaki gelişmemi merak edenler olursa, hakkımda azıcık bilgi vereyim.;

Bizim dağlarda eylülden sonra havalar serinler, yağışlar başlar. Ben uykudan uyanınca (Eylül sonu), yağmurlar başlar ben de suyla yüzümü yıkarım ve köklerimi uzatırım ve hafiften yapraklarımı çıkarıp kışa soğuk havalara hazırlanırım.

Sonra Tabiat ana üzerime Kardan beyaz yorgan örter, yorganın altında sıcaklık 5-6 oC dır. Donmam.

Bahara kadar beklerim, yorgan kalkıp suyunu salınca havalar da 10 oC üzerine çıkınca önce çiçeklerimi çıkarırım, güzel kokularımla herkesin aklını başından alırım. Arılar bayılır bu kokuya ve her gün çiçeklerimi ziyaret ederler.Onları (tabi insanları da) koku ile ve renklerimle kandırırım. Tozlaşmamı ve çiçeklerimin döllenmesini de yaparlar.Tohumlarımı bağlamak, soyumu devam ettirmek için buna mecburum.

Sonra soğanlarımı dinlendirmeye başlarım. Yazın dağlar sıcak ve kuraktır. ağustosdan sonra soğanımın içinde çiçeklerimi oluştururum. Eylül ayı boyunca da çiçeklerim gelişir ve hazır olur. Yağmurlarla birlikte tekrar kök yapar topraktan çıkarım .

Bu kendi vatanımda (gen merkezlerimde) yıllarca böyle devam eder durur. çocuklarımızla beraber çoğalır gideriz.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön