View Single Post
Eski 22-02-2013, 16:33   #121
formullaone
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 566
Ülke genelinde son yıllarda yabancı çeşitlerle 10 bin'lerce dekar bahçe kuruldu.Bizim bölgemizde yerli çeşitlerden oluşan bahçelerde her yıl çeşit değiştirme aşıları ile yerli çeşitleri yabancılara çevirmeye devam ediyorlar.Sizin gibi yerli çeşitler diktiği için memnun olan üretici sayısı yok gibi.İşte tam da burada,benim ve eminim bir çok üreticinin kafası karışıyor.Yerli üretime devam mı,yoksa yabancı çeşitler mi ? İyi tarafından bakıldığında (lezzetinin önem kazandığı alan olarak)cevizin taze(sofralık
) tüketiminin minumum seviyede olması,,Baklava,helva,ekmek,kurabiye,tatlılar,kekl er,vs içinde kullanılması (böylece yabancı çeşitlerin az lezzetli oluşu dikkat çekmez diye düşünüyorum ) , reçelinin yapılması,gibi. Diğer konu da,zaten iç piyasada yeterli ceviz yokken ve ülkemiz balkan ülkelerinin ve şili-kaliforniya nın tatsız cevizlerini tüketmek zorunda iken,kendi topraklarımızda yetişen ( yabancı çeşitler bile olsa ) daha taze,ne idüğü belli,ve daha lezzetli ( ki,yerli chandler'ın ve kaliforniya chandler'ının tadına baktım,bizim ki daha lezzetli ve aroması fazla) olur diye umuyorum. Ya da kendimi avutuyorum,bilemiyorum. Sanırım bunu da zaman göstericek.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön