View Single Post
Eski 21-02-2013, 20:43   #387
kamelyavadisi
Ağaç Dostu

kamelyavadisi's Avatar

Giriş Tarihi: 02-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ertemid Mesajı Göster
Sayın kamelyavadisi,

Buradaki diğer kamelya severler gibi benim de size bir sorum olacak. İstanbul'da demirciköyde, karadenize 1 kilometre mesafede yaşıyoruz ve bahçemizde 5 yaşlarında bir kamelyamız var. normalde bu civarda kamelyalar çok güzel yetişiyor. zekeriyaköyde pek çok bahçede 5-6 metre boylarında inanılmaz heybetli kamelyalar var. bahçemiz için en büyük hayallerimden biri, o boyda ve o görkemde bir kamelyaya sahip olmak. bizim küçük kamelyamızı biz dikmedik, evi aldığımızda bahçede halihazırda dikiliydi ve hatta kamelyanın dikili olduğunu görünce çok mutlu olduk. bizim sorunumuz, kamelyanın bir senedir hiç boy atmaması, büyümemesi. yaklaşık 1,5-2 ay önce tomurcuklanmaya başladı, şu an üzerinde 7-8 tane tomurcuğu var ama inanın açmasın, boya gitsin istiyorum. sizin filizlenmiş kamelyalarınızın fotoğraflarını görünce ayıptır söylemesi dilimi ısırdım, keşke bizimki de öyle olsa büyüyüp gelişse. oysa bizimki için zaman durmuş gibi görünüyor. yaprakların rengi kou yeşili oldukça sağlıklı ama dediğim gibi, büyümüyor, oldu yerde sayıyor. biz evi 1 sene önce aldık ama bahçeyle 5 senedir aynı arkadaş ilgileniyor. o, kamelyamızın etraftaki yüksek ağaçlar sebebiyle hiç güneş almadığını, bu yüzden senelerdir aynı boyda kaldığını söylüyor. sizce kendisinin haklılık payı nedir? kamelyayı taşımalı mıyız? ya da bu sene toprağına tork karıştırıp bir de öyle mi denemeliyiz? bana yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler.
Merhaba;
Kamelyaya olan sevginiz beni de memnun etmiştir. Yapraklarının koyu yeşil olması sağlıklı olduğunun göstergesidir. Kamelyaların filizlenmesi bahar aylarında kendini göstermeye başlar. Bu dönemde azot ağırlıklı gübre vermenizi öneririm. Yüksek ağaçların ve tamamen gölge yerde olması büyümesini yavaşlatır. İmkanınız varsa yarı gölgeli bir alana dikmeniz büyümesini gözle görünür şekilde hızlandıracaktır.

kamelyavadisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön