BU İŞTE PARA VAR SAANEN KEÇİSİ - YouTube
Forumda dolanırken buraya rastladım.(Bu konu yüzünden üye olmadım yani kumkuat yüzünden üye oldum

) Bu kooperatifin reklamını ilk çıktığı zaman görmüş ve internette biraz araştırma yapmıştım ama o zamanlar şimdiki kadar bilgi yoktu. Siteleri benim sitemi aldığım yerden alınmış tasarım aynıydı. Aylık 20 GB trafik kotası var. Reklam verince doğal olarak o trafik kotası 2-3 günde dolmuştur. Sonrasında siteye giriş imkansız. Şimdi .org uzantılı olarak açmışlar siteyi. Ama çok amatör bir site, bu işlere para harcamak istemiyorlar demek ki. Neyse paylaştığım bağlantıda saanen keçi yetiştiriciliği ile ilgili bir video var. Karlı bir iş gibi duruyor. Bu videoyu izledikten sonra bu anadolu koop. in yapmak istediğinin aslında yapılabilir bir şey olduğunu düşünüyorum, ancak bu kooperatifin güven veren tek bir tarafı bile yok. Hayvancılıkta maalesef küçük işletmeler ülkemizde kar edemiyorlar, büyük firmalar ise kaymağı yiyor, özellikle büyükbaş hayvancılıkta yemi kendin üretmiyorsan vay haline. Bu kooperatife katılmayı düşünen arkadaşlar sözleşmeyi tanıdıkları bildikleri bir avukata danışmadan imzalamasınlar. Bence bu işe hiç girilmez ama şansını denemek isteyenler de kanunları, kuralları bilerek işe girerse daha sağlıklı olur.
Not: Bazı eleştiriler çok sert ve dalga geçercesine, büyüklerimin böyle bir üslupla konuşmalarından rahatsız oldum. Bunu dile getirenlere de baya kızmışlar. Bana da kızacaklar ama sağlık olsun. Hepsinin ellerinden öperim