Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hocam100
Kamil bey soğanlı türlerde gübre olarak ne tür gübre önerirsiniz sümbül , lale, nergis, ters lale, ve çiğdem.Bu bitkilerde gübreleme nasıl olmalı ekerken hengi gübre ile başlamalı şubat ayında çıkmaya başlarken ve çiçekten önce bize ayrıntılı yazabilirseniz sevinirm.
|
Sn hocam100., Soğanlı türlerde bir gübreleme çalışması yapmadım, genel bilgi olarak: Dikerken yavaş erir gübreler (osmocote
vb.) kullanılması uygun olur. Gelilme aşamalarında genellikle Potasyum ağırlıklı kompoze gübreler ile CaNO3 (kalsiyum nitrat) Gladiol
vb. de önerilmektedir.
Miktarlar (dozajı) çok düşük olmalıdır. pratik olarak gelilme aşamasında (yapraklar çıktıktan sonra) birkaç defa, m2 ye 20 Gr. civarında gübre vermek yeterli olabilir.
Şu anda pek çok tür gübre çeşidi var. Kolay eriyen damlama gübreleri kullanmanızı öneririm. Bunların suda eritilip sulama şeklinde verilmesi daha uygun gibi görünüyor. 5 Litrelik bir su bidonuna 5-10 gram kompoze damlama gübresi eritip sulama şeklinde verilebilir.
Ben damlama sisteminden, 1-1,5 kg. gübreyi 1-2 ton su ile (30 dakikada) 200 m2 alana, veriyorum. Bir zarar görmedim.