View Single Post
Eski 19-02-2013, 13:23   #369
İsmail Karagülle
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Doğru çalışmayan bir sistemde , katı ortam parçacıkları vs gibi şeylerin geri dönerek besinli su deposuna dönmesi istenmiyen bir çok şeye neden olabilir.

Drenaj konusu hem topraklı da hem de topraksızda çok önemli bir konu . Ama topraksız da çok daha önemli.

Mesela; vetmanı çok iyi takip ettiğimi zannediyorum. Kendisi başka sitelerden de tanıdığım kadim bir dostumdur diyebilirim, ilgimin nedeni biraz da bu yüzden .
katı ortam malzemesini aldığında drenaj için torbaları delmek için bir aparat yapmıştı .Ve besin suyunun katı ortamı terk etmesini bu şekilde sağlamaya çalışmıştı. Yine aynı mesajlarda yapılmış başka örneklerin de resimleri vardı . İkisini karşılaştırdığımızda , deliklerin aynı çapta ve vasıfta olmadığı görülebilir.
Yani drenajı yeterli olmayabilir. Sistemin final kısımlarında torbalarının ağzı kapalı , ben olsaydım . Ortamın vıcık vıcık halini gördüğümde , sulamayı azaltmak yerine torbaların finalinin ağzını açar ve fazla suyun ortamı terk etmesini sağlardım .
Sevgili vetman ve fatih , drenajın yeterli olduğunu söylediği için önceleri tamamdır demiştim. Ama sonradan geri dönüp baktığımda bunları gördüm .

Kullandıkları katı ortamın çok iyi su tuttuğu için , drenaj ne kadar iyi olursa olsun sistemde su kaldığını söylemişlerdi .

Ben bu konunun test edilmesi gerektiğine inanıyorum .

Mesela ; aynı katı ortamı bir ince elek içine koysak , ve üzerine bol miktarda su versek , ve izlesek bakalım bünyesinde ne kadar su tutabiliyor.

Yani drenaj için gerekli olan şeyleri yaparsan katı ortam bünyesinde tutması gerektiğinden daha çok su tutmayacaktır.

Seranın bir köşesinde deneyebilirsiniz. Sonucu da bizlerle paylaşırsanız mutlu oluruz.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön