Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cihangir6075
sayın dere1974 verdiğin bilgiler için ve vereceğin değerli bilgiler içinde şimdiden teşekür ederim abi 11/11/2012 tarih itibari ile 47 adet poşetli chandler fidanlarımı dikmiş bulunuyorum allah utandırmaz inşallah bunlar benim bulunduğum yörede bir ilk oluyor herkes merakla benim cevizleri bekliyor ne olacak övdüğüm kadar verimli ve güzel olacaklarmı diye hatta bazılarıyla iddalaştık bile şimdiden ya onlar ya ben madara olucaz hayırlısı artık ben hazır havalar açmışken 10/02/2013 tarihinde 15*15 gübre ile fidan başı 2 avuç yani ortalama 150/170 gram gübreyi fidan emellerimin içine serperek çapaladım 13/02/2013 itibari ile yağmurlarda başladı sorum şu abi bu yeni diktiğim fidanlar için çok gelirmi yakma yapabilirmi fidanlarım aşı sonrası ışkını daha 2 karış bazı arkadaşlarım yakar ne gerek vardı daha çok erken filan diyolar kendim yağmurlardan önce iyi geleceği düşündüğüm için böyle birşey yaptım bi çare kardeşine bi yardım et
|
10/02 de atılan iki avuç 15+15 gübresi, kök boğazından da 7-8 cm uzağa serpildiyse fidanlarınıza zarar vereceğini sanmıyorum. Bu gübrelemeyi ileride fidanlar uyandıktan sonra çok daha az miktarda yapın derim.