Sayın Vetman996, ve mehmetfatih,
İlkönce çilekleriniz çok sağlıklı görünüyor, herşey yolunda sanırım, Allah utandırmasın.
Ben buradaki tüm arkadaşlara (İdris Şenol, ismail ağabey, manifesto, lütfederse Kudret Ağabey) ve ayrıca sizlerde dahil, bişey sormak istiyorum.
Mehmet Fatih 331 Nolu (Oğuz alper'in yazdığını sandığım mesajda) aynen şöyle yazmış:
(Yapılan bir diğer hata ise gübre tasarrufu yapılacak diye drenajdan gelen besinli suyun tekrar besin olarak kullanılmasıdır.
Bu şekilde kullanım olması için sürekli olarak tankın kontrol altında tutulması mantari ve bakteriyel hastalıkların önüne geçilmesi gerekli müdehalenin yapılması sağlanarak kullanılabilir.
Aksi halde tankta her türlü hastalık olabilir ve her sulamada bu bitkilere bulaşabileceği maalesef göz önünde bulundurulmadığı gibi bu olayı tavsiye eden kişilerin bitki hastalık ve zararlılarının yaşayışı , yayılışı konularında kendilerini yetiştirmesi ve tavsiyede bulunduğu zaman sonuçlarının ne olacağını ve öğrenmeleri gereken çok önemli bilgilerin olduğunu da belirtmek )
Demekki değerli üstadların belirttiği drenajdan gelen besini kullanmak diye birşey yokmuş,
benmi yanlış anladım, siz ne anlıyorsunuz bu yazıdan merak ediyorum.
Vetman ve Mehmetfatih'e de ayrıca sormak istediğim önemli hususta şu;
Siz bu yazıya göre drenajdan gelen besinli suyu (hernekadar filtre v.s. kullansanızda) ana tanka geri getirip tekrar sulamada kullanıyormusunuz?.
Kullanıyorsanız neden? Kullanıyorsunuz, Oğuz Alper kibarca kullanmayın yazmış resmen,
Kullanmıyorsanız eğer besin maliyetiniz ne olacak?
Bunların hesabını iyi yapın arkadaşlar...
Saygılar...
|