View Single Post
Eski 18-02-2013, 00:51   #83
Mustafa_cmbz
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smnvrl Mesajı Göster
Sn Mustafa_cmbz;

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Şu an üzerinde deneyebileceğim gerçek boyutlarda bir seram olmadığı için bazı şeyler halen kafamda muamma, inşallah bu dikkat çektiğiniz noktaları uygulayabileceğim bir ortam oluşur.

Gsm kısmı uzaktan kontrol açısından çok faydalı olacaktır. çalışmalarınızda başarılar dilerim.

bitkilerin gelişiminde nem değerinin %60 -%80 arasında olması gerektiği yazılmış ama
havadaki nem %80 civarında bir değere sahip olduğunda, nasıl ben sera içerisinde ki nemi %80 in altına indirebilirim ? havalandırma yapmak dışarıdaki havayı içeri almak olur ki dışarıda nem daha çoksa bu fayda sağlamaz.

Acaba bu olaya çok mu takıyorum? Devreye 2. bir sensör daha takıp dışarıdaki nem benim üst limit değerimden fazla ise havalandırmayı sabit yapıp sadece belli miktar temiz havanın sera içerisine girmesine mi izin versem ?
Sonuçta ihtiyacımızdan fazla sera içerisine temiz hava almak ısıtma/soğutma masrafımızı arttıracaktır.

Saygılarımla.
tabikide zaten kapakları ısıya görede açsan neme göre de açsan veyahut kapatsan,şayet enerji tasarrufu yapmak istiyorsan ilk önce dışarısının durumuna bakmalısın yani dışarısı atıyorum gün içinde 20 derece ise ve sana 18 derece lasım ise sera kapaklarını açarsın hem havalandırırsın hemde ısıtma gibi bir derdin ve iç ve dış ısı farkıyla sera içinde oluşabilecek nemi rahatlık ile dışarı atabilirsiniz...

kışları ise bunu yaparken kapakları açmaktan ziyade tepere fan koyarak yapmak daha etkili olacaktır.

Bizde daha bir çok şeyi deneyemedik ama arazide vakit geçirdikçe seranın iskeletine 1-2 kez tırmanarak tüm herşeyini inceleyerek ufak ta olsa işin içine girdimeye başladıkça yeni işin nasıl olması gerektiğini daha iyi anlamaya başlıyorsunuz..

daha seranın içine kapakları açıp kapatacak düzenekler için beton döküp direk dikeceğiz...

Mustafa_cmbz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön