Merhabalar arkadaşlar..
Çalışmalarıma kaldığım yerden devam ediyorum fakat hafta sonları da iş yoğunluğundan mesai yaptığım için baya bir aksaklıklar oluyor.. Ama neyse şuan için gsm modül ile backup yapacağımız kartın modül tasarımını tamamlayabildim.Önümüzdeki günlerde serada kullanılabilecek düşük maliyetli "SMS" ve arama ile kontrol edilecek ve aynı zamanda giriş uçları vasıtası ile ve ekstradan rs485 üzerinden haberleşerek bizim kendi yaptığımız sistemlerde kullanacağız..
Yani uzun lafın kısası sms ile sulama başlatacak sera kapaklarını açacak sulama bittiğinde sizi uyaracak (sulama bitti vs. gibi) bunların dışında kritik durumlarda atıyorum rüzgar çok hızlı esiyorsa sera kapaklarımız açık ise veyahutta insani müdahalelerin olacağı kısımlardaki denetleyiciler sayesinde ( mesela besin deposundaki besinler bitti veya azaldı) bunları kullanıcıya rahatlık ile aktaracaktır...
havalar ısındıktan sonra zaten komple sistemi yalandünya hocamın seralarda çalışır vaziyete getireceğiz...Kapakları açıp kapatma düzenelerimiz vs. bir çok mekanik kısım tamamlandı.Hemde öyle bir sistem ki maliyet açısından olsun hem kullanılabilirlik açısından olsun baya pratik ve realde uygulanılabilir bir sistem...
Burdan da yalan dünya hocama bol bol selamlar saygılar...Boş durmuyoruz yani :P
|