Solucan Gübresi Denemesi
Herkese Merhaba. Şu anda solucan araştırmak için gittiğim Muğla Ula'dan yazmaktayım. Hobi olarak işe başlayıp işleri büyütmeyi hedef edinmekteyim. İnşallah..! Bu konuyu açtım umarım bi sakıncası yoktur.
Forumdaki diğer solucan gübresi konularını okudum. hiç birinde çuval içerisinde bir üretim göremedim. Ben havalandırmanın ve su tahliyesinin çok başarılı olucagını düşünerek çuval içerisinde yapmayı düşünmekteyim. Pazartesi başlıyacagım bu sisteme. Sakınca görenlerin nedenleriyle birlikte cevap vermelerini rica ederiyorum. Şu anda bir maden keşfettim ve kırmızı kalifornia solucanı olduğuna inandığım 1000 e yakın **** daha fazla solucan topladım. Bunları yarın denizlideki evin bahçesinde yarı kompost halindeki yemleri ile buluşturacagım. Fotoğraflarını ekledim umarım başarılıdır. (Foto makinesini unutmuşum telefonla çektim) Solucanlar kırmızı ve sarımtırak kuyruklu yani kalifornia solucanına çok benzemekte ancak forumda bi görüş ayrılığı var bu konuda bazıları yıllanmış çiftlik gübresinde bulunabileceğini savunurken bazı arkadaşlar bunun mümkün olmadıgı kanısında. ama ben buldum resimlerde gördükleriniz bunlar. Sözü daha fazla uzatmadan, ileriki tarihlerde fotograf ve sonuçlarla buradayım. Cevap ve görüşlerinize de bekliyorum.
|