Sayın Suplilumas;
Bu konuda sizi çok rahatsız ediyorum ancak bir hata yaparak herşeyi berbat etmemek için sizin deneyiminiz çok önemli bu nedenle çok soruyor olabilirim kusuruma bakmayın lütfen
Bugün 10 adet patatez dekstrozunu labaratuvardan aldım. Şimdilik işlem yapmayacağım için çalışmayan için boş bir buzdolabında hazırlanan şekliyle bekletiyorum. Misel işlemi için kendime steril bir ortam hazırlayınca işe koyulacam. Sterilasyon için hazırlamayı düşündüğüm kutu şu şekilde olacak; hertarafını camdan yaparak 50x50 cm boyutlarında bir cam kutu hazırlıyorum. Bunun içini saf alkol ile temizleyip ön kısmını açık bırakacağım (çalışmak için) ve hatta yapabilirsem bu cam fanusun üzerine bir fan takmayı düşünüyorum. Bu konuda fikrine ihtiyacım var. Ayrıca ;
1- Diyelim ki petride misel işlemini tamamladık ve buğdayda aşılamaya geçeceğiz. Ben buğday hazırlama konusunu tam anlayamadım. Buğdayı kuru olarak bir cam kavanoza koyup ağzını kapattıktan sonra (kapak **** alaminyum ile) düdüklü tencerede kaynatıyoruz.
2- Daha sonra kaynattığımız kavanozları çıkartmadan ortamı hazırlayıp petri içindeki miseli bir bıçak yardımı ile kazıyarak buğdayların içine aşılamak için bırakıyoruz.
3- Benim anlattıklarımda bir yanlışlık var mı ? Özellikle şu buğdaylar haşlanıyor mu ?
Affınıza sığınarak tekrar yardım istiyorum.