View Single Post
Eski 15-02-2013, 20:14   #2
adiyez
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-02-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 32
Merhaba arkadaşlar,

Ben yazın ağustos ayında Rize ye gittiğimde, bol miktarda elma ve armut topladım. Sonra kızkardeşimin tarifi doğrultusunda srike yaptık.Daha doğrusu o yaptı.Biz de izledik. her sene elma sirkesi yapar o nedenle tecrübeli. Biz de yardım ettik. Yaparken elmaları temizleyip parçalara ayırdı. bidonlara doldurduk. içerisine de, her 10 kg lık damacanaya 1 tas kestane balı ilave ettik. (Şeker ihtiyacını karşılamak için.) daha sonra su kattı bir miktar ve bidonların ağızlarına tülbent serdi. armut lardan sirkeyi ben yaptım. içerisine karayemiş de kattım biraz. rengi pek güzel oldu. Bizim sirkeler ağızları açık olarak (tülbent örtülü) bayaa bir bekledi.40 gün kadar. gaz çıkışı durunca ağızlarını kapadık. Size sorum şu, bizim sirkelerin pek sirke tadı yok. alkol kullanmadığım için şarap mı oldu, yoksa sirke mi kestiremiyorum. hafif sirkeye benziyor ama, kokusu fermente gibi kokuyor. bir de ağızlarını açtığımda halen gaz çıkışı oluyor. Acaba şarap mı yaptık, yoksa sirke mi yaptık. Anlamanın kolay bir yolu var mı?

bunlar da sirke olduğunu varsaydığım ürünlerin kavanozları, (Filtre etmediğimden içerisinde ufak parçalar kalmış, dipte olan beyazlar onlar.)


adiyez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön